Hozzávalók kb 10-12 személyre:
1 kg pulykamell
20 dkg trappista sajt
3-4 csomag szeletelt bacon szalonna
10 db tojás
1 csomó újhagyma (vagy egy fej lilahagyma)
20 dkg aszalt vörösáfonya
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál grill fűszerkeverék
só. bors
Elkészítés:
A pulykamellet kisujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a grill fűszerkeverékkel. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, az aszalt áfonyát és a fűszeres hússal jól összekeverjük. A sütőformát kizsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk (ez nálam most elmaradt) és kibéleljük bacon szeletekkel. Beleöntjük a húsos keveréket, elegyengetjük. Végül ráhajtjuk a bacon szeleteket és 160 fokon pirosra sütjük. Kihűlés után felszeleteljük. Petrezselymes rizzsel és krumplisalátával tálaljuk. Nagyon finom, mutatós, egyszerűen elkészíthető karácsonyi sült. Tepsiben, kuglóf vagy tortaformában is süthetjük. A fenti adag egy 20x30x7 cm-es tepsiben sült és 12 főre bőven elég.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése