2023/12/30

Kolbászhússal töltött sertésszűz

Hozzávalók:

2 db kisebb sertés szűzpecsenye

60 dkg kolbászhús (ez két kisebb sertésszűz töltésére elegendő)

2 teáskanál só

1 kávéskanál őrölt bors 

1 kávéskanál őrölt köménymag 

1 teáskanál morzsolt majoranna (aki nem szereti, elhagyhatja)

1 kávéskanál fokhagymapor

zsír vagy napraforgó olaj (1-1,5 dl)

A sertésszüzet hártyázzuk le. Szúrjuk fel hosszában egy vékony, hosszú pengéjű késsel és tágítsuk ki a hús belsejét. A kolbásztölteléket tömködjük bele szorosan, de a hús mindkét végén hagyjunk egy kis helyet, ne lógjon ki a töltelék. A fűszereket keverjük ki kevés olajjal, és jól dörzsöljük be a húst. 1-2 órát pihentessük lefedve hűtőben, hogy a hús puhuljon és magába szívja a fűszereket. Hevítsünk fel a serpenyőben kevés zsírt és közepes lángon lassan pirítsuk le minden oldalról a szüzet pirosra. Ha langyosra hűlt, tekerjük be alufóliával - a szaftot is öntsük rá a húsra a fóliában. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Helyezzük sütőformába a becsomagolt húst és süssük kb 3/4 órát. Ezután vegyük le róla a fóliát és pirítsuk tovább 180 fokon, szükség szerint  kb10-15 percig, hogy körben szép pirosra süljön. Ha kész, hagyjuk hűlni egy kis ideig, majd vágjuk fel szép szeletekre. Ha esetleg a kolbászhús nem sült volna meg teljesen, nyugodtan tegyük vissza sülni pár percre. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése