2011/12/29

Sajtos-virslis *LÁBTÖRLŐ* leveles tésztából

Az eredeti receptek szerint mindenütt kelt tésztából készül ez a sós süti, én vajas-leveles tésztából és reszelt sajttal megszórva készítem, ahogy Icuséknál  láttuk/ettük.




Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott vajas-leveles tészta
2 csomag hosszú, vékony virsli
20 dkg reszelt sajt
1 tojás
kevés olaj

A sütőt előmelegítjük - gázsütő 5-ös fokozat.
A tésztát kiolvasztjuk és nagy gáztepsi méretűre nyújtjuk és az előzőleg olajjal vékonyan kikent tepsibe helyezzük. Hosszában csíkokat vágunk bele, de úgy, hogy a szélei egészben maradjanak. A virsliket félbe vágjuk és váltakozva a tésztába fűzzük. Csipetnyi sóval felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük - de vigyázzunk, a sajt meg ne égjen ! Kockákra vágva kínáljuk. Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom és ez a leveles tésztás változat igen gyorsan elkészül.





5 megjegyzés: