2011/12/29

Néger kocka

Hozzávalók:

Tészta:

6 tojás sárgája
15 dkg Ráma margarin
25 dkg cukor
5 dkg kakaó
1 kiskanál szódabikarbóna
2 dl tej
22 dkg liszt
1 evőkanál étkezési keményítő

Tetejére:
lekvár
6 tojás fehérje
30 dkg porcukor


csokimáz / csokidara / csokireszelék


Elkészítés:
A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját.
Beleöntjük a tejet, a szódabikarbónával, kakaóporral, keményítővel elkevert, átszitált lisztet.
Jól kikeverjük, zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben (180 °C - on) tűpróbáig sütjük
Közben a tojások fehérjét a porcukorral gőz fölött jó kemény habbá verjük. Szép fényes legyen!
A tésztát lekvárral megkenjük, (ez ízlés szerint akár el is maradhat) ráegyengetjük a habot.
Tetejére csokimázat kenünk/csorgatunk, de ehelyett lehet tortadarával vagy reszelt étcsokival is megszórni  a habot.
                                                  

Tóth Mama néger kockája - világi finom ! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése