Hozzávalók a tésztához:
15 dkg liszt
12 dkg cukor
1 nagyobb tojás
2 dl tejföl
fél tasak sűtőpor
a krémhez:
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
3 tojás
5 dkg olvasztott vaj
3 nagy evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
kb fél kg áfonya
Elkészítés: a lisztet elkeverem a sütőporral. A tojást kihabosítom a cukorral, elkeverem a tejföllel, majd a sütőporos liszttel. Egy krémes állagú tésztát kapok. Egy piteformába, vagy egy sütőpapírral bélelt 30 x25 cm-s tepsibe beleöntöm a tésztát, egyenletesen eligazítom és 180 fokos sütőben kb: 15-18 percig elősütöm. Közben a krémhez előbb a tojásokat a porcukrot, majd a többi hozzávalóval alaposan kikeverem. Az elősütött tésztát kiveszem a sütőből és a krémet egyenletesen elosztom rajta, majd elrendezem rajta az áfonyát. Visszarakom a sütőbe és még kb 30 percig sütöm. Amikor kiveszem a tésztát a sütőből a teteje még kicsit remeg, de így a jó. 1-1 .5 órára hűtőbe teszem majd utána porcukorral megszórom és kockákra vágva tálalom. Bármilyen más gyümölccsel (pl eper, málna, szeder, ribizli, meggy, körte, barack) is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése