Hozzávalók:
fél kg darált hús
2 fej vöröshagyma
4 fokhagymagerezd
3 db zsemle
1-2 dl tej
6 db tojás
pirospaprika
só, bors ízlés szerint
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés: a hagymákat apróra vágom, a zsemléket felszeletelem, tejbe beáztatom, majd jól kinyomkodom. 4 db tojást keményre főzök. A többi hozzávalót alaposan összegyúrom a maradék 2 db nyers tojással, fűszerekkel és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható masszát kapjak. Felét egy kiolajozott őzgerinc formába vagy egy kisebb tepsire nyomkodom, közepébe kialakítok egy mélyedést, ebbe fektetem egymás után a keményre főtt tojásokat. Betakarom a massza másik felével és jól összenyomkodom, illetve henger alakúra formázom. Tetejét is meglocsolom kevés olajjal és előmelegített sütőbe teszem. Kb. 1 órát sütöm közepesen forró sütőben. Ha hirtelen barnulna, alufóliával beborítom, majd a sütési idő második felében leveszem és így sütöm pirosra. Pihentetés, hűtés után vágom csak ujjnyi vastag szeletekre. Főzelékhez feltétnek, vagy petrezselymes krumplival tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése