2023/10/02

Stefánia vagdalt

Hozzávalók:

fél kg darált hús

2 fej vöröshagyma

4 fokhagymagerezd

3 db zsemle

1-2 dl tej

6 db tojás

pirospaprika

só, bors ízlés szerint

zsemlemorzsa

olaj


Elkészítés: a hagymákat apróra vágom, a zsemléket felszeletelem, tejbe beáztatom, majd jól kinyomkodom. 4 db tojást keményre főzök. A többi hozzávalót alaposan összegyúrom a maradék 2 db nyers tojással, fűszerekkel és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható masszát kapjak. Felét egy kiolajozott őzgerinc formába vagy egy kisebb tepsire nyomkodom, közepébe kialakítok egy mélyedést, ebbe fektetem egymás után a keményre főtt tojásokat. Betakarom a massza másik felével és jól összenyomkodom, illetve henger alakúra formázom. Tetejét is meglocsolom kevés olajjal és előmelegített sütőbe teszem. Kb. 1 órát sütöm közepesen forró sütőben. Ha hirtelen barnulna, alufóliával beborítom, majd a sütési idő második felében leveszem és így sütöm pirosra. Pihentetés, hűtés után vágom csak ujjnyi vastag szeletekre. Főzelékhez feltétnek, vagy petrezselymes krumplival tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése