Hozzávalók
20 dkg főtt burgonya
50 dkg liszt
3 ek étolaj
1,5 tk só
2 dl langyos víz
1 tk cukor
2 dkg élesztő
A feltét:
20 dkg tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg szalonna
2 fej lilahagyma
15 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés: mérjük ki a lisztet és keverjük bele a sót. A főtt krumplit villával törjük össze. A langyos vízhez adjuk hozzá a cukrot, tegyük bele az élesztőt és futtassuk fel. Adjuk a liszthez az áttört burgonyát, a felfuttatott élesztőt és az olajat majd gyúrjunk tésztát belőle. A tésztát takarjuk le és meleg helyen, fél óra alatt kelesszük meg. Egy sütőlapra tegyünk sütőpapírt. A megkelt tésztát kézzel nyújtsuk ki. Villával szurkáljuk meg, hogy ne púposodjon fel. A szalonnát kockázzuk fel, a hagymát vágjuk vékony karikákra. A tejfölbe nyomjuk bele a fokhagymát és keverjük össze. A langalló tetejére kenjük rá a tejfölt, tegyük rá a szalonnát és a hagymakarikákat, majd szórjuk meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük szép pirosra (kb.30 perc). Eredeti recept itt itt Mimi krumplis langallója
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése