Hozzávalók az alsó tésztához:
25 dkg liszt
fél tasak sütőpor
3 evőkanál cukor
1 tojás
1,25 dl tej
3 evőkanál olaj
Morzsa a tetejére:
10 dkg rétesliszt
10 dkg cukor
8 dkg vaj
Töltelék:
bármilyen gyümölcs (alma, körte, szilva, barack, vagy ezek akár vegyesen, de finom fagyasztott vegyes erdei gyümölccsel is) összedarabolva, vaníliás cukor és őrölt fahéj ízlés szerint
Az alsó tészta hozzávalóit összekeverjük, majd belekanalazzuk és elegyengetjük egy közepes méretű (kb 20x30cm-es) kikent, kilisztezett tepsiben. Elosztjuk a tetején a gyümölcsöket és megszórjuk fahéjas, vaníliás cukorral. A morzsát gyors mozdulatokkal összeállítjuk (nem kell gyúrni!) és rászórjuk a cukrozott gyümölcsök tetejére. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30-40 percig sütjük (sütő függő). Ha már pirul a morzsa a tetejét és barnul a tészta is, készen van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése