Oldalak

2024/02/13

Krumplis langalló / kenyérlángos

Hozzávalók

20 dkg főtt burgonya

50 dkg liszt

3 ek étolaj

1,5 tk só

2 dl langyos víz

1 tk cukor

2 dkg élesztő

A feltét:

20 dkg tejföl

2-3 gerezd fokhagyma

15 dkg szalonna

2 fej lilahagyma

15 dkg reszelt trappista sajt 

Elkészítés: mérjük ki a lisztet és keverjük bele a sót. A főtt krumplit villával törjük össze. A langyos vízhez adjuk hozzá a cukrot, tegyük bele az élesztőt és futtassuk fel. Adjuk a liszthez az áttört burgonyát, a felfuttatott élesztőt és az olajat majd gyúrjunk tésztát belőle. A tésztát takarjuk le és meleg helyen, fél óra alatt kelesszük meg. Egy sütőlapra tegyünk sütőpapírt. A megkelt tésztát kézzel nyújtsuk ki. Villával szurkáljuk meg, hogy ne púposodjon fel. A szalonnát kockázzuk fel, a hagymát vágjuk vékony karikákra. A tejfölbe nyomjuk bele a fokhagymát és keverjük össze. A langalló tetejére kenjük rá a tejfölt, tegyük rá a szalonnát és a hagymakarikákat, majd szórjuk meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük szép pirosra (kb.30 perc). Eredeti recept itt itt                            Mimi krumplis langallója






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése