Hozzávalók:
1/2 csésze olvasztott vaj
egy késhegynyi cukor
2 tojás
1 pohár kefir
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 csésze liszt
1/2 teáskanál só
hot-dog kolbász/virsli kisebb darabokra vágva
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Az olvasztott vajat és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat és alaposan felverjük. Ezután adjunk hozzá egy pohár kefirt és verjük fel újra. Egy külön tálban keverjük össze alaposan a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Öntsük össze és keverjük alaposan össze a két keveréket. A muffinformákat kenjük ki olajjal vagy olvasztott vajjal, vagy béleljük ki muffinpapírral, majd egyenletesen osszuk el benne a masszát. Minden tészta közepébe helyezzünk egy-egy darabka kolbászt. Süssük 12-15 percig vagy amíg a muffin felülete aranybarna nem lesz. Tálalás előtt legalább 5 percig hűtsük. Melegen fogyasszuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése