Hozzávalók
1 kg csirkemellfilé
só, bors és piros töröttpaprika ízlés szerint
15 dkg sajt +5 dkg a tetejére
20 dkg tejföl
2 db tojás
2 evőkanál liszt
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
3 dkg vaj a kenéshez
1 evőkanál zsemlemorzsa
20 dkg bacon (inkább több)
10 dkg aszalt gyümölcs (pl vörös áfonya, aszalt szilva, fekete cseresznye)
Elkészítés:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük majd félretesszük. Egy tálba rakjuk a reszelt sajtot, tejfölt, a felvert tojásokat, a lisztet és az aprított fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és a felaprított petrezselyemmel, majd jól elkeverjük. Belerakjuk a csirkemellet és a szükség szerint összevágott gyümölcsöt, majd mégegyszer jól átforgatjuk. A sütőformát kivajazzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, és kibéleljük a baconszeletekkel úgy, hogy a szalonnacsíkok lógjanak túl a peremén. Megöltjük a keverékkel és szorosan betakarjuk a lelógó szalonna szeletekkel. 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése