Oldalak

2023/12/11

Karácsonyi sajtos-tejfölös-baconös csirkemell őzgerincben

 Hozzávalók

1 kg csirkemellfilé

só, bors és piros töröttpaprika ízlés szerint

15 dkg sajt +5 dkg a tetejére

20 dkg tejföl

2 db tojás

2 evőkanál liszt

3 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyemzöld

3 dkg vaj a kenéshez

1 evőkanál zsemlemorzsa

20 dkg bacon (inkább több)

10 dkg aszalt gyümölcs (pl vörös áfonya, aszalt szilva, fekete cseresznye)


Elkészítés:

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük majd félretesszük. Egy tálba rakjuk a reszelt sajtot, tejfölt, a felvert tojásokat, a lisztet és az aprított fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és a felaprított petrezselyemmel, majd jól elkeverjük. Belerakjuk a csirkemellet és a szükség szerint összevágott gyümölcsöt, majd mégegyszer jól átforgatjuk. A  sütőformát kivajazzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, és kibéleljük a baconszeletekkel úgy, hogy a szalonnacsíkok lógjanak túl a peremén. Megöltjük a keverékkel és szorosan betakarjuk a lelógó szalonna szeletekkel. 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése