A recept hasonló, mint a "Csavart Sárika szelet, Piskóta tekercses mézes vagy Hédi kedvence", csak puncs ízű töltelékkel.
Kakaós mézes tészta:
10 dkg porcukor
2 tojás
4 dkg margarin
2 evőkanál méz
26 dkg liszt
2 jó evőkanálnyi (4 dkg) kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
tejföl (annyi, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)
A tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, a szódabikarbónával elkevert lisztet és annyi tejfölt hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Az egészet jól összedolgozzuk. Ketté vesszük a tésztát, külön külön kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett, közepes méretű lapos tepsin két vékony lapot sütünk belőle.
Piskóta tekercs:
4 tojás
8 dkg porcukor
8 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
3 evőkanál víz
barack lekvár
Elkészítjük a piskóta masszát, megsütjük. Sütés után még melegen megkenjük baracklekvárral és feltekerjük. Ha kihűlt, kisujjnyi szeletekre vágjuk.
Krém:
2 tasak puncs (vagy tutti frutti) puding
3 evőkanál cukor
7 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
rumaroma
A pudingporokat összekeverjük a cukorral és megfőzünk 7dl tejben (kevés rumaromával ízesítjük), majd kihűtjük. A vajat a porcukorral jól kikeverünk, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.
Összeállítás:
az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd szorosan rárakjuk a felszeletelt piskóta tekercseket, erre rákenjük a krém másik vele, végül ráborítjuk a másik tésztalapot. Legalább egy napot állni hagjuk, hogy a mézes tészta megpuhuljon. Porcukorral megszórjuk és a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése