"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2022/01/13

Csavart Sárika szelet, Piskóta tekercses mézes vagy Hédi kedvence

Kakaós mézes tészta: 30 dkg liszt,10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 2 evőkanál méz, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 tojás,2 nagy evőkanál kakaópor, annyi tejföl hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

A tojásokat, cukrot, mézet, vajat jól kikavarjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 2 lapot sütünk belőle. 

Készítünk egy piskóta tekercset is, amit sárgabarack lekvárral megkenünk és ujjnyi vékony szeletekre vágunk.

Krém: 8 dl tejet, 2 tasak vaníliás pudingporral és 4 evőkanál cukorral felfőzünk, majd kihűtjük.

30 deka vajat habosra keverünk 25 deka porcukorral és 2 tasak vaníliás cukorral majd a pudinggal simára keverjük.

Összeállítás: kakaós lap, krém fele, piskóta tekercs, krém másik fele, második kakaós lap. Az eredeti recept szerint csokimázzal vonjuk be, vagy csak porcukorral szórjuk meg a tetejét, én a krémből vettem ki egy keveset, azt kentem a süteményre és villával megcsíkoztam. 

Ha a tésztába nem teszünk kakaót, a tetejét pedig porcukorral szórjuk meg, akkor Hédi kedvence a sütemény. Mézes tészta helyett készíthetjük a süteményt egyszerű kakaós piskótából is.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése