2011/11/29

Avokádókrém receptek

Egyszerű avokádó krém:
(én legtöbbször ezt készítettem, de próbáltam már a többit is)
2-3 avokádó
citromlé (kb. 1 tk)
2 gerezd zúzott fokhagyma
Ízlés szerint: só (esetleg bors, őrölt köménymag)
A krémhez valókat villával összetörjük, jól elkeverjük. Pirítósra kenve, vörös- vagy lila hagymával nagyon gyors és finom vacsora.



Hagymás-tojásos avokádókrém
Hozzávalók:
1 közepes, érett avokádó
1 keményre főtt tojás

bors
esetleg fokhagyma, hagyma
Az avokádót keresztben, a mag körül kettévágjuk. Egy rutinos csavarással elválasztjuk a feleket a magtól. Kiskanállal a puha húsát kikaparjuk, majd a megpucolt főtt tojással egy villa segítségével összetörjük és elkavarjuk. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával, reszelt vörös- vagy lilahagymával lehet pikánsabbá tenni. Nagyon egyszerű recept, pirítós vagy chips mellé.


Guacamole
2 nagy érett avokádó
2 szem nagy paradicsom
Fokhagyma
1 kis lilahagyma
étolaj
chilipor
őrölt koriandermag
korianderlevél

bors
Az összetevőket mixerrel durvára keverjük. A hagymát és a fokhagymát érdemes előre késsel apróra vágni. Saláta levelekkel kibéleltünk egy tálat, ráhalmoztuk az avokádó krémet, és kerekre vágott paradicsommal díszítettük.


Hagymás-tejfölös avokádó krém
1 nagyobb avokádó
1 gerezd zúzott fokhagyma
1/2 fej vöröshagyma
4 csepp citromlé
1 evőkanál tejföl

bors
Az avokádót megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy fél, kis fej reszelt vöröshagymát, a citromlevet, sóval, borssal ízesítjük, a tejfölt is hozzákeverjük és jól összeturmixoljuk. Pirítósra kenve fogyasztjuk.

Lúgosító Avokádókrém receptje
1 db érett puha avokádó
1 ek. citromlé
1-2 ek. olíva olaj
só, bors
Az avokádót félbe vágjuk, eltávolítjuk a magját, majd egy kávéskanállal a húsát kivájjuk. Egy tálban villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a citrom levet és az olíva olajat. Villával pépesre keverjük.

Joghurtos avokádókrém
2 érett avokádó
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál natur joghurt
1 kiskanál oliva olaj
fél citrom leve
só, bors
Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát kiskanállal kiszedjük, majd villával pépesítjük. Hozzákeverjük az áttört fokhagymát, a joghurtot, az olajat, meglocsoljuk a citrom levével, sózzuk, borsózzuk.

Avokádókrém tipp!
Avokádó vásárlásakor figyeljünk oda, hogy csak érett puha avokádót vegyünk. Ha ez nem sikerülne, akkor a kemény avokádót tegyük papír zacskóba és pár napig pihentessük. Avokádókrémet mindig frissen készítsük, mert az állásban bebarnul, még akkor is ha citromlét keverünk hozzá. Az avokádókrémet kenhetjük pirítósra, toast kenyérre, kínáljunk mellé paradicsomot.

Avokádókrém olajbogyóval
1 db avokádó
1 ek mustár
1 ek citromlé
2 ek tejföl
1 kicsi doboz krémsajt

bors
olajbogyó
Az avokádót kettévágjuk, kivesszük a magját, kiskanállal kivájjuk a belsejét.
A többi hozzávalóval együtt botmixerrel pürésítjük. Végül sózzuk és borsozzuk. Olajbogyóval fogyasszuk.



 

2 megjegyzés:

  1. Gratula, kedves Ágnes, szépen összegyüjtötted az avokádókrémeket.
    Üdv Eszter

    VálaszTörlés
  2. Kedves Eszter, nagyon örülök a látogatásodnak :)
    Remélem, találtál ízlésednek megfelelő receptet az összeállításban
    (nálunk az első a nyerő, bár a főtt tojásos is nagyon finom).
    Gyere máskor is és válogass a receptek között !
    További szép napot kívánok Neked !
    Ágnes:)

    VálaszTörlés