Ez egyszerűen csak a bögrés alap muffin egyik változata
BÖGRÉS ALAPMUFFIN
Hozzávalók (12 muffinhoz)
2 db tojás
1 pohár joghurt vagy tejföl vagy kefír
1 pohár cukor
2 pohár liszt
1/2 pohár olaj
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
Ebbe az alaptésztába kerül a fahéj + a tetejére a fahéjas cukor, attól lesz olyan "kürtőskalácsos" kinézetű
Elkészítése: a tojásokat kikeverjük a cukrokkal, olajjal és a joghurttal. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és 2 teáskanál őrölt fahéjat (én még 1 tk mézeskalács fűszerkeveréket is tettem bele ). A két keveréket elvegyítjük és a margarinnal alaposan kikent formákba kanalazzuk. Tetejüket megszórjuk 1 tk fahéj+ 1 tk cukor keverékével. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 20-25 percig (tűpróba !) sütjük. A muffinok tetején nagyon finom ropogós lesz a fahéjas cukor, míg a belsejük fínom puha marad !
Szeretem a fahéjas süteményeket, ezt is el kell készítenem!:)
VálaszTörlésKöszönöm a receptet! :)
Kedves Erzsébet, boldog névnapot kívánok! :)
VálaszTörlésÉn köszönöm a látogatást, remélem, ízleni fog a muffin :)