"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/29

Mézes-fahéjas almatócsni

Hozzávalók:

50 dkg alma
3 tojás
15 dkg cukor
1 mokkás kanál őrölt fahéj
1 mokkás kanál mézeskalács fűszerkeverék
annyi liszt, hogy laza tésztát kapjunk

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukrot, a fahéjat, a mézeskalács fűszert és a tojásokat habosra keverjük, az almára öntjük, elvegyítjük majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy laza tésztát kapjunk. Jól összekeverjük, és úgy sütjük, mint a tócsnit. Fahéjas porcukorral vagy lekvárral kínáljuk de magában is rendkívül ízletes. Frissen de kihűlve is finom puha marad.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése