Hozzávalók: 2 nagy banán (kb 35 dkg) 1 evőkanál méz, nagyon pici só (+1 tasak vaníliás cukor, de ha szigorúan ragaszkodunk a cukormentességhez, akkor csak egy kis vanília aroma), 1 tasak sütőpor, 1 evőkanál natur joghurt, 1 púpozott evőkanál kakaó, 1 csésze kókuszreszelék, 2 tojás
A csoki bevonathoz 6 dkg étcsokoládé+60 ml tej (vagy 1 tábla étcsoki+125 ml tej, de akkor nagyon csokis lesz a teteje)
2 jó nagy banánt meghámozunk és robotgéppel pépesítjük. Hozzáadunk 1 evőkanál mézet, (1 tasak vaníliás cukrot), 1 tasak sütőport, picike sót, 1 jó nagy evőkanál joghurtot, 1 csésze (8-10 dkg) kókuszreszeléket, 1 púpozott evőkanál kakaót és az egészet simára turmixoljuk.
2 tojást jól kihabosítunk, majd hozzá adjuk a banános masszát és az egészet simára keverjük.
Vajjal kikenünk egy kicsi (kb 20x20 cm) sütőtálat és beleöntjük a keveréket. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig sütjük. Sütőből kivéve 5 percig hűtjük. Ezalatt felolvasztunk 6 dkg étcsokit majd kikeverjük 60 ml tejjel A tésztát fogpiszkálóval sűrűn megszurkáljuk és ráöntjük a csokis tejet, ami szinte rögtön beszívódik a süteménybe. 15 perc után szeletelhetjük, de hidegen finomabb.
A csésze: 125 ml , a repsi mérete 20x20 cm (csak ilyen kis formában lesz valamennyire magas a süti)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése