Közben elkészítjük a csokimázat: 2 tábla étcsokit (20 dkg) beletördelünk egy kislábasba. Hozzáöntünk 2 dl tejszínt és állandóan kevergetve összefőzzük. A sütemény tetején elkenjük a csokimázat és 1-2 (de minimum fél) órára hűvös helyre tesszük. Ha megdermedt rajta a máz, szeletelhetjük.
Ízlés szerint készíthetjük meggyes, málnás vagy narancsos piskótatallérral is, akkor értelemszerűen az azokhoz illő gyümölcsöt rakjuk a tésztára. Vegyesen sem rossz :)
A liszt egy része kiváltható pudingporral, de csak a főzőssel,
Így a 45 dkg liszt helyett 40 dkg liszt+1 tasak vanília/puncs/karamell stb ízű pudingpor keverékét használjuk. Nem csak ízletesebb, de egy picit színesebb is lesz a tészta :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése