Dinnye kompót hasonló módon, mint a paradicsom jam. A görögdinnye héját (hajasan!!) összedarabolod, és esecet vízben megfőzöd üvegesre. Hosszabb idő, mint a pari. Ha kész, lecsurgatod. Ha már nem forró/meleg, levágod a zöld éját és apróbbra darabolod, ahogy tetszik. megint lecsurgatod, de a csurgást megtartod. Cukorral, citromlével+ héjával +belével , kevés szegfűszeggel felteszed főni és aláöntöd a csurgását is! Főzöd és kavarod. nem kell állandóan . Maradjon bőven lé, hiszen ez kompót vagy befőtt lesz. Forrón üvegbe teszed, + vaníliás cukrot hintesz rá ( ha kis üvegekbe rakod, egy zacskó v.cukor 3-ra elég) , szalicil és meleg dunszt. Fel is öntheted vízzel, ha sűrűnek ítéled. Akkor még kell pici citromlé vagy cukor. Vagy nem. Horváth Ágika receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése