Hozzávalók:
30 dkg nyers füstölt sonka, 1 evőkanál zsír, 1 nagy csokor friss tárkony (ha nincs, jó a szárított), 1 teáskanál só, 2 evőkanál ecet, késhegynyi szódabikarbóna. A levesbetéthez szikkadt kenyér, kifli vagy zsemle. A habaráshoz 2 evőkanál liszt, 1 nagy poharas tejföl.
A füstölt sonkát kis kockákra vágjuk és a leveses fazékban kevés zsíron kicsit elő pirítjuk. Felöntjük egy kevés híján annyi forró vízzel, amennyi levest szeretnénk. Belerakjuk a friss vagy szárított tárkonyt, adunk hozzá szükség szerint sót és addig főzzük, amíg a sonka megpuhul.
Közben a kenyeret (zsemlét/kiflit) felkockázzuk/felkarikázzuk, tepsibe rakjuk és sütőben aranysárgára pirítjuk. A habaráshoz a lisztet apránként elkeverjük a tejföllel és egy kevés leves levével.
Ha a sonka már megpuhult, a fiss tárkony csokrot kivesszük a levesből, belekeverjük a szódabikarbónát, az ecetet és végül a tejfölös habarást. Összeforraljuk és a pirított kenyér kockákkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése