1 nagy üveg meggybefőtt levét leszűröm, hagyom, hogy jól lecsöpögjön.
6 tojásból, 6 evőkanál cukorral és 6 evőkanál liszttel, pici sütőporral a szokásos módon piskótát sütök,
Közben elkészítem a krémet: a tejből a pudingból és a kb fél dl vízben feloldott instant kávékból krémet főzök. Amíg hűl, a margarint a porcukorral és vaníliás cukorral habosra kavarom. Ha kihűlt a puding, apránként hozzákeverem a margarinhoz és jól kihabosítom.
A krém hozzávalói: 2 tasak vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor, 6 dl tej, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tasak instant kávépor (lehet koffeinmentes is) + tortabevonó a tetejére.
Összeállítás: a kész piskótára rákenem a krém felét, kirakom a kimagozott meggyel és arra rákenem a krém másik felét. Végül a tetejére csurgatom az olvasztott csokit.
Lehet úgy is készíteni, hogy a meggyet kisebb-nagyobb darabokra vágom és belekeverem a krémbe - ekkor kevesebb meggy is elég. Az így kapott meggyes-kávés krémet rásimítom a piskótára majd rákenem az olvasztott csokit. Friss meggyből is készíthető, de csak ha az igazán jó érett, nem túl savanyú.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése