2021/05/14

Egyedényes piskóta (tekercs)

A sütőt bekapcsolom, amikor hozzá kezdek a piskóta készítéséhez.                                                               6 tojást (nem kell szétválasztani a sárgáját és a fehérjét!) 6 csapott evőkanál cukorral és egy csipet sóval nagyon jó krémesre felverek kézi habverővel, utána 6 evőkanál átszitált liszttel elkeverem, szintén kézi habverővel. Vajazott, lisztezett tepsiben, 180 fokon kb 15 percig sütöm. Tűpróba fontos!. Amikor kiveszem a piskótát a sütőból, rögtön feltekerem nedves konyharuhával és hagyom kihűlni. Ha kihűlt megkenem lekvárral és visszatekerem. A végén porcukorral megszórom. 

Másik változat:

Először 6 tojás fehérjét egy pici sóval félig felverek, majd apránként 6 evőkanál cukorral jó keményre verem. Utána kézi habverővel belekeverem egyesével a tojások sárgáját, majd óvatosan 6 evőkanál réteslisztet. Vajazott, lisztezett tepsibe símítom a masszát. Hideg sütőbe teszem és a legkisebb fokozaton sütöm kb. 35-40 percig. Ahogy melegszik, úgy emelkedik szépen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése