2021/07/09

Möggyes krémes

Möggyes krémes – A 2021. év möggyes sütijének receptje!

Az idei évben is kiválasztották a möggyes süti verseny nyertesét. A beküldött sütemény receptek közül Rapi Ferencné volt az a szerencsés nyertes, akinek receptjét kiválasztotta a zsűri. Ezúton gratulálunk Rapi Ferencnének a finom sütihez.

Hozzávalók:

Barna lap:

4 tojás                 

4 evőkanál olaj

4 evőkanál cukor

4 evőkanál víz

4 evőkanál liszt

1 evőkanál kakaó

½ csomag sütőpor


Fehér lap:

6 tojásfehérje

20 dkg cukor

10 dkg durvára vágott dió

1 üveg meggybefőtt (lecsepegtetve)

15 dkg liszt


Krém:

6 tojássárgája

20 dkg cukor

3 dl tej

1 cs. vaníliás puding

3 cs. vaníliás cukor

1 margarin


Csokimáz:

1 tábla étcsokis tortabevonó

2 evőkanál olaj (gőz fölött felolvasztjuk)


Elkészítése:

A barna laphoz a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjunk a tojássárgáját, fokozatosan az olajat és a vizet, végül a kakaót és a lisztet, amibe elkevertük a sütőport. Előmelegített sütőben 180 fokon, 26×36 cm-es tepsiben megsütjük. A fehér laphoz a diót darabokra vágjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet a diót és a lecsepegtetett meggyet. Ezt is megsütjük. A krémhez a tojás sárgákat, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel és megfőzzük. Fedjük le fóliával és hűtsük le.   A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel összekeverjük.

Összeállítás: Barna lap kerül alulra, rá a krém tetejére a fehér lap és bevonjuk a felolvasztott csokoládéval.  2-3 óra múlva szeletelhető.

Kb. 10-15 főnek elegendő ez a mennyiség

forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése