Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
5 dkg liszt
4 db tojás
1 tasak vaníliáscukor
5 dkg zsemlemorzsa
késhegynyi só
a panírozáshoz zsemlemorzsa, a sütéshez olaj
Elkészítése:
A tojásokat ketté válaszjuk és a fehérjéket egy pici sóval vagy pár csepp citromlével kemény habbá verjük. A túrót áttörjük, kikeverjük a 4 tojássárgájával, majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot, sót, a lisztet és a zsemlemorzsát, majd végül a tojáshabbal óvatosan összekavarjuk. Vizes kézzel kisebb gombócokat vagy hosszúkás kroketteket formázunk, amiket zsemlemorzsába forgatunk és bõ, forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük. Fahéjas, kakaós vagy vaníliás porcukorral meghintve, melegen tálaljuk (kb. 25-30 db lesz belõle). Lekvárral is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése