Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg liszt
5 dkg zsír
1 db tojás
20 dkg porcukor
3 evőkanál tej (ha szükséges, több)
2 evőkanál méz
1 jó evőkanálnyi kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
a krémhez:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor
6 dkg liszt
0,5 l tej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk és egy félórát pihentetjük. A lapokat kinyújtjuk, és - külön-külön - egy kb. 30x25 cm-es tepsi zsírozott, lisztezett hátoldalán megsütjük. A krémhez a tejet, lisztet, vaníliás cukrot simára keverjük, majd folyamatoan kevergetve sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd apránként beledolgozzuk a kihűlt tejkrémet. A tésztalapokat a krémmel megtöltjük. A tetejét csokimázzal vonjuk be, de máz nélkül, porcukorral meghintve is finom (Csak másnap szeleteljük fel, mivel a mézes tészta csak addigra puhul meg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése