2021/03/02

Csányi vagy más néven Sári mézes

Hozzávalók:

a tésztához:

50 dkg liszt

5 dkg zsír

1 db tojás

20 dkg porcukor

3 evőkanál tej (ha szükséges, több)

2 evőkanál méz

1 jó evőkanálnyi kakaópor

1 kávéskanál szódabikarbóna

a krémhez:

20 dkg margarin

20 dkg porcukor

3 tasak vaníliás cukor

6 dkg liszt

0,5 l tej


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk és egy félórát pihentetjük. A lapokat kinyújtjuk, és - külön-külön - egy kb. 30x25 cm-es tepsi zsírozott, lisztezett hátoldalán megsütjük.  A krémhez a tejet, lisztet, vaníliás cukrot simára keverjük, majd folyamatoan kevergetve sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd apránként beledolgozzuk a kihűlt tejkrémet. A tésztalapokat a krémmel megtöltjük. A tetejét csokimázzal vonjuk be, de máz nélkül, porcukorral meghintve is finom (Csak másnap szeleteljük fel, mivel a mézes tészta csak addigra puhul meg)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése