2020/07/20

Kókuszos keksztekercs


Hozzávalók tésztához:
0,5 kg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor
5 csapott evőkanál jó minőségű kakaópor
kb 2 dl feketekávé instant kávéból (ha gyerek is eszik a sütiből, Maci kávét/cikória kávét használok)
1,5-2 dl cukrozatlan fekete tea
pár evőkanál baracklekvár
1 teáskanál rumaroma

hozzávalók a krémhez:
25 dkg vaj vagy Ráma margarin (én mindig kocka Liga margarint használok, az laktózmentes)
30 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék (ebből egy keveset vegyünk ki a szóráshoz)

Elkészítése:
Egy nagyobb tálban összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és két részre osztjuk.
Egy másik tálban először habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd beledolgozzuk a kókuszreszeléket is.
Egy nyújtódeszkára sütőpapírt (vagy folpackot) teszünk. Ketté vesszük a kekszes masszát, az egyik adagot kicsit szétlapítjuk, majd egy sütőpapírt ráborítva sodrófával pár mm vékonyra kinyújtjuk. Ha nem sütőpapír alatt nyújtjuk, akkor ragad, mindenképp szórjunk alá egy kevés kókuszreszeléket vagy darált kekszet.
A kinyújtott kakaós masszáról húzzuk le a papírt és a széleit igazítsuk el úgy, hogy nagyjából szabályos téglalapot kapjunk. Kenjük meg a vajkrém felével, majd az alsó sütőpapír segítségével óvatosan tekerjük fel. Közben szórjuk meg a félretett kókuszreszelékkel A második rudat is ugyanígy készítsük el. A tekercseket fogyasztásig tartsuk becsomagolva a fagyasztóban.
A fenti mennyiségből 2 db jó nagy tekercs van, hakisebbeket akarunk, érdemes 3 felé osztani a tésztát és a krémet.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése