2 kg krumpli, 1 szál száraz kolbász (vagy 3 pár virsli), 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 jó nagy fej vöröshagyma, 1 nagy evőkanál törött paprika, 3 db paprika, 3-4 db paradicsom, 1-2 gerezd fokhagyma, só, csipetke
A megtisztított krumplit hosszúkás darabokra vágjuk. A bográcsot kikenjük a zsírral, beletesszük a felkockázott szalonnát, félig megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát is. Amikor a hagyma szalmasárga színű lesz, megszórjuk a törött paprikával, felöntjük egy kevés vízzel, rátesszük a megtisztított, összevágott krumplit, ízlés szerint sózzuk. Öntünk hozzá még annyi vizet, hogy jó bőven felérje. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldpaprikát, a gerezdekbe vágott paradicsomot, az átnyomott fokhagymát és a felkarikázott kolbászt is. Fedő alatt, többször átkeverve főzzük. Mikor 3/4-re megfőtt a krumpli, nokedlit szaggatunk (vagy egy jó nagy marék csipetkét teszünk) bele és készre főzzük. Friss kenyérrel, kovászos uborkával fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése