Kakaós piskóta-mascarponés krém-meggy-csokimáz
Kakaós olajos piskóta
hozzávalók:
3 tojás
12,5 dkg cukor
12,5 dkg finomliszt
2, 5 dkg jó minőségű kakaópor
4 evőkanál napraforgó olaj
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
Elkészítés
A kakaót elvegyítem a lisztben.
A tojások fehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verem.
Hozzáadom a tojások sárgáját, az olajt meg a sütőport és addig verem, míg minden teljesen elkeveredik. Nem kell túl verni.
A kakaós lisztet adagonként a felvert habba keverem
Egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírral. A piskóta tésztát beleöntöm és előmelegített sütőben 170 fokon megsütöm. Tűpróba!
Az olajos piskótára is érvényes, hogy ne nyitogassuk a sütőajtót, mert a tésztánk összeesik.
A kisült piskótát kihűtöm, ketté vágom.
Krém
Mascarponés vajkrém
hozzávalók:
75 dkg Mascarpone
2 kis doboz jól lehűtött Hulala cukrászhab
4-5 evőkanál porcukor
2 tasak tejszínhab fixáló
- a hozzávalókat keverjük robotgéppel, míg a tejszín össze nem áll. Ne verjük túl.
A kész krém egyharmadát a két piskótalap közé kenem, a többit a felső piskótára és kirakom meggyel. Tetejére csokimázat kenek.
Esetleg a Facebook oldalon is megtalálható, a recept gyüjtemény. Előre is köszi.
VálaszTörlésKöszönöm az érdeklődést. Nincs fent a facebookon. A receptjeimet csak ide, a blogomba írom.
TörlésHányszor hányas az a nagy tepsi?
VálaszTörlésKedves névtelen, elnézést a késői válaszért, a hozzászólás- értesítést a gmail valamiért a spam mappába rakta. A "nagy tepsi" alapból az a bizonyos "gáztepsi", amit anno a gáztűzhelyhez adtak :D Nálam konkrétan 35x35 cm.
Törlés