2020/06/22
Finom sajtos rúd
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 evőkanál só
30 dkg Liga margarin
25 dkg reszelt trappista sajt
6 evőkanál.tejföl
+ a lekenéshez tojássárgája
Elkészítés:
A sóval elkevert lisztben elmorzsolom a margarint. Hozzáadom a reszelt sajt felét, a tejfölt és az egészet összegyúrom. A tésztát kb. fél cm vastagra nyújtom, lekenem tojássárgájával, megszórom a maradék reszelt sajttal, majd derelyevágóval ujjnyi széles és hosszú csíkokra vágom. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütöm.
Fele sajttal is készíthető, akkor a tojással lekent tésztára szezám vagy köménymagot szórok.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése