Hozzávalók a tésztához:
fél kg liszt
1 kocka margarin
2 tojássárgája
3 dl tejföl
só
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. 1 óra pihentetés után ujjnyi vastagra
nyújtjuk a tésztát, és kisebb pogácsákat szaggatunk belőle. Megkenjük a
tojássfehérjével és előmelegített sütőben, közepes tűzön aranysárgára
sütjük.
Sajtos krém:
10 dkg reszelt sajtot, 10 dkg lisztet, 2 tojást és egy kávéskanál sót
összekeverünk. Felöntjük fél liter tejjel és sűrűre főzzük. A tűzről
levéve kihűtjük, majd simára dolgozzuk 10 dkg margarinnal.
Ezt a krémet a kettévágott pogácsák közé kenjük, ki is folyhat az oldalukra és kenhetünk a tetejükre is.
Reszelt sajtban megforgatjuk.
Töltelék másként:
1 kocka Ráma margarint simára/habosra kavarunk 20-25 dkg (2 kis rúd, vagy egy tégely) natur krémsajttal és fél pohár tejföllel, ízlés szerint sózzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése