2017/01/27

Túrófánk, ami sütés közben biztosan mindig megfordul magától

Hozzávalók:
1/4 kg túró
3 tojás
3 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
30 dkg (vagy 2 bögre*) liszt
fél tasak sütőpor
1 kis pohár tejföl
fél citrom reszelt héja
csipetnyi só

A hozzávalókat keverőtálban robotgéppel összekeverjük. Jó "vastag" tészta lesz.
Magasabb oldalú serpenyőben bő olajat forrósítunk (legaláb 3 ujjnyi magasan legyen) és a tésztából teáskanálnyi kis halmokat teszünk bele. Közepes hőfokon süssük, így szépen átsülnek a fánkocskák de nem égnek meg. Sülés közben maguktól megfordulnak, ez 100%, akkor is, ha kicsit formátlanok a fánkocskák. Porcukorral megszórva, lekvárba mártogatva vagy magában is finom.
(* 1 bögre =2,5 dl)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése