Hozzávalók:
egy kis kanál zsír
15 dkg húsos/füstölt szalonna
10 dkg füstölt kolbász
2 fej hagyma
1 kg
zöldpaprika kicsumázva, felkarikázva
3 db cikkekre vágott paradicsom
1 ek pirospaprika
1 kk cukor
só
ízlés szerint 1-2 gerezd fokhagyma, 1 cső erős paprika
Elkészítése:
A zsíron megolvasztom a felkockázott szalonnát és a felkarikázott kolbászt, majd az
apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom
pirospaprikával, majd rögtön rádobom a paprikát és a paradicsomot,
valamint a zúzott fokhagymát. Sózom, majd fedő alatt puhára párolom.
Szükség esetén cukorral ízesítem. Puha kenyérrel tálalom.
Bográcsos adag:
5 dkg zsír
30 dkg húsos/füstölt szalonna
1 szál füstölt kolbász
1 kg hagyma
2,5-3 kg
zöldpaprika kicsumázva, felkarikázva
1 kg paradicsom cikkekre vágva
2
ek pirospaprika
5 gerezd fokhagyma, erős paprika (ízlés szerint)
1 ek cukor
só
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése