Oldalak

2015/08/01

Kolbászos lecsó

Hozzávalók:
egy kis kanál zsír
15 dkg húsos/füstölt szalonna
10 dkg füstölt kolbász
2 fej hagyma
1 kg zöldpaprika kicsumázva, felkarikázva
3 db cikkekre vágott paradicsom
1 ek pirospaprika
1 kk cukor

ízlés szerint 1-2 gerezd fokhagyma, 1 cső erős paprika

Elkészítése:
A zsíron megolvasztom a felkockázott szalonnát és a felkarikázott kolbászt, majd az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom pirospaprikával, majd rögtön rádobom a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Sózom, majd fedő alatt puhára párolom. Szükség esetén cukorral ízesítem. Puha kenyérrel tálalom. 

Bográcsos adag:
5 dkg zsír
30 dkg húsos/füstölt szalonna
1 szál füstölt kolbász
1 kg hagyma
2,5-3 kg zöldpaprika kicsumázva, felkarikázva
1 kg paradicsom cikkekre vágva
2 ek pirospaprika
5 gerezd fokhagyma, erős paprika (ízlés szerint)
1 ek cukor









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése