Hozzávalók:
egy kis kanál zsír
15 dkg húsos/füstölt szalonna
10 dkg füstölt kolbász
2 fej hagyma 
1 kg 
zöldpaprika kicsumázva, felkarikázva 
3 db cikkekre vágott paradicsom 
1 ek pirospaprika 
1 kk cukor 
só
ízlés szerint 1-2 gerezd fokhagyma, 1 cső erős paprika
Elkészítése: 
A zsíron megolvasztom a felkockázott szalonnát és a felkarikázott kolbászt, majd az 
apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom 
pirospaprikával, majd rögtön rádobom a paprikát és a paradicsomot, 
valamint a zúzott fokhagymát. Sózom, majd fedő alatt puhára párolom. 
Szükség esetén cukorral ízesítem. Puha kenyérrel tálalom.  
Bográcsos adag:
5 dkg zsír
30 dkg húsos/füstölt szalonna
1 szál füstölt kolbász
1 kg hagyma 
2,5-3 kg 
zöldpaprika kicsumázva, felkarikázva 
1 kg paradicsom cikkekre vágva 
2
 ek pirospaprika 
5 gerezd fokhagyma, erős paprika (ízlés szerint)
1 ek cukor 
só


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése