2014/11/10

Sajtos-bolyhos

Hozzávalók

a tésztához:
40 dkg félfogós liszt (vagy fele sima, fele grízes)
12 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája
3-4 ek tejföl
2 mokkáskanál só
tojásfehérje a kenéshez

krémhez:
15 dkg vaj vagy margarin
2 kis doboz kemény tejföl
10 dkg apróra reszelt sajt

csipetnyi bors

reszelt sajt az oldalára

A tésztához valókat összegyúrjuk, hűtőszekrényben legalább fél órát pihentetjük.
Utána lisztezett deszkán 2 mm vékonyra kinyújtjuk, majd pici pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Felvert tojásfehérjével lekenjük, közepes lángon kisütjük. Vigyázat, gyorsan sül!

Ha kihűlt, a jól kikavart krémmel megkenjük, kettőt-kettőt összeragasztunk, az oldalát reszelt sajtba forgatjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése