Egy magas oldalú serpenyőben pár kanál oliva olajon megfonnyasztunk egy kis fej, felkockázott hagymát.
Rárakjuk a leszűrt kölest, megpirítjuk, majd felengedjük bő kétszeres mennyiségű vízzel.
Megsózzuk, picit borsozzuk, hozzá adunk 25 dkg zöldborsót és lefedve, néha megkevergetve puhára főzzük.
Gyakorlatilag ugyan úgy készítjük, mint a párolt rizst.
Köretként rántott zöldségekhez nagyon finom.
Ha gazdagabban szeretnénk elkészíteni, tehetünk bele összeaprított petrezselyem zöldet és gombát is.
Ha marad ki natur főtt köles köretünk, gomba, zöldborsó, sárgarépa, zeller és hagyma, fokhagyma, bazsalikom, majoranna, tárkony, gyömbér vagy koriander (ezek a fűszerek illenek hozzá leginkább) hozzáadásával fasírtot is készíthetünk belőle. A formázott kis fasírtokat tepsibe rakjuk (olajjal megkent sütőpapírra) és kb 30 percig sütjük.
Mit kezdjünk a kölessel ?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése