2014/11/10

Vörösboros-paradicsomos húsgombócok

Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
2 szelet kenyér
2 dl száraz vörösbor
2 dl paradicsomlé
1-2 dl tej
liszt
olívaolaj
1-1 mokkáskanál bazsalikom és rozmaring
só, bors

A tejben áztassuk meg a kenyérszeleteket, nyomkodjuk ki, gyúrjuk össze a darált hússal és a tojással
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Formáljunk kis gombócokat, forgassuk meg lisztben, majd süssük ki olajban. Ha készen vannak a fasírtok, tegyük őket egy tálra és tartsuk melegen.
Egy serpenyőben kevés olajon pároljuk meg a felkarikázott hagymát. Tegyük hozzá a húsgombócokat. Egy tálban keverjük össze a paradicsompürét, a bort, kb. 1 deci vizet (a kenyéráztató maradék kevés tejet is hozzá önthetjük) és a zöld fűszereket, majd az egészet öntsük rá a gombócokra. Vágjuk fel apróra a fokhagymát, és szórjuk azt is a húsgombócokra. Főzzük 30 percig.
Spagetti, makaróni vagy penne tészta illik hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése