Hozzávalók:
fél kg pulykacomb
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej hagyma
fél kg zöldbab
1 pohár tejföl
2 evőkanál liszt
1 teáskanál törött paprika
só
bors
A felkockázott szalonnát
megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pirítjuk rajta. Félrehúzzuk és belekeverjük a törött paprikát. Rárakjuk a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a
hús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldbabot, tovább
főzzük. Mikor az egész megpuhult, behabarjuk a liszttel simára
kevert tejföllel és összeforraljuk. Ízlés szerint pici citromlevet is tehetünk bele. Galuskával vagy tésztával körítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése