Hozzávalók:
fél kg pulykamell
fél kg zöldborsó
2 dl főzőtejszín
2-3 evőkanál liszt
vaj vagy margarin (olaj)
1 gerezd fokhagyma
só, bors, fűszerek
A csíkokra vágott húst kevés vajon vagy olajon nagy lángon körbe pirítjuk, hogy fehér kérget kapjon.
Meghintjük pár kanál liszttel és még egy kicsit együtt pirítjuk, folyamatosan kevergetve. Majd felöntjük annyi vízzel, hogy nagyon szűken felérje és félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, 1 db fokhagymaprésen átnyomott fokhagymagerezdet, sózzuk, fűszerezzük és együtt puhára főzzük. Szükség szerint a levét pótoljuk.
Mikor minden puha, elkeverjük a tejszínnel, és összeforraljuk. Köretnek rizst vagy tésztát adjunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése