Hozzávalók: 
        
        fél kg pulykacomb
        10 dkg füstölt szalonna
        1 nagy fej hagyma
fél kg zöldbab 
        1 pohár tejföl
        2 evőkanál liszt
        1 teáskanál törött paprika
só
        bors
        
        A felkockázott szalonnát
        megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pirítjuk rajta. Félrehúzzuk és belekeverjük a törött paprikát. Rárakjuk a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a
        hús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldbabot, tovább
        főzzük. Mikor az egész megpuhult, behabarjuk a liszttel simára
        kevert tejföllel és összeforraljuk. Ízlés szerint pici citromlevet is tehetünk bele. Galuskával vagy tésztával körítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése