2012/12/30

Korhelyleves

Hozzávalók :
fél kg savanyú káposzta
negyed kg füstölt oldalas
negyed kg füstölt kolbász
1 evőkanál zsír
2 evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
1 kis pohár tejföl
2-3 babérlevél
pirospaprika
1-2 gerezd fokhagyma
sócitromlé

A savanyú káposztára bő 2 liter hideg vizet öntünk, bele tesszük a babérlevelet, az oldalast, a füstölt kolbászt és puhára főzzük. A zsírral, a liszttel, az apróra vágott vöröshagymával, a fokhagymával és a pirospaprikával világos rántást készítünk és besűrítjük vele a levest. Jól összeforraljuk, ha kell, még sóval, esetleg citromlével ízesítjük. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése