Hozzávalók:
fél csomag (negyed kiló) lencse
2 pár virsli
1 púpozott evőkanál liszt
1 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 nagyobb vöröshagyma
1 evőkanál mustár
só, bors,
egy kis csokor petrezselyem
A lencsét megmossuk, pár órára hideg vízbe áztatjuk. Leszűrjük, egy fazékban bő vízzel felöntjük.
Megsózzuk, a babérlevelet meg a finomra vágott hagymát
beledobjuk. Fölforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. fél óra alatt
puhára főzzük. Mustárral, borssal, zúzott fokhagymával
fűszerezzük. A lisztet a tejföllel simára keverjük, a levest ezzel
besűrítjük. A felkarikázott virslivel és az összeaprított petrezselyemmel pár percig forraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése