Hozzávalók:
fél csomag (negyed kiló) lencse
1 kisebb szál füstölt kolbász (vagy 3 pár virsli)
negyed kg savanyú káposzta
3 evőkanál étolaj
2 evőkanál liszt
1 csapott evőkanálnyi fűszerpaprika
2 babérlevé
szemesbors
egész köménymag
2 babérlevé
szemesbors
egész köménymag
1 kis fej vöröshagyma
1 kis pohár tejföl
1 evőkanál mustár
Pörköltalapot
készítünk: kevés olajon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk.
Rátesszük a fűszerpaprikát és felengedjük vízzel.
Beletesszük az előző este beáztatott lencsét, a káposztát, a babérlevelet és a fűszereket. Felöntjük vízzel és így puhára főzzük
Elkészítjük
a habarást: a tejfölhöz hozzátesszük a mustárt és a lisztet.
Simára elkeverjük és kevés vízzel felhígítjuk. A forrásban lévő levest besűrítjük vele, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és együtt jól kiforraljuk. Tálaláskor simára kevert tejföllel még meglocsolhatjuk.
Használhatunk konzerv lencsét is, azt, ha megpuhult a káposzta, akkor tegyük a levesbe.
Használhatunk konzerv lencsét is, azt, ha megpuhult a káposzta, akkor tegyük a levesbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése