Hozzávalók : 
1 pohár liszt  
1 p. darált mák 
1 p. porcukor 
1 p. tej 
1 sütőpor 
1 egész tojás 
2 evőkanál étolaj
1 üveg magozott meggybefőtt 
1 evőkanál édes kekszmorzsa vagy darált keksz
2 csomag puncs ízű pudingpor 
6 dl. befőtt meggylé (ebbe nem kell cukor) 
a tetejére fél tábla reszelt keserű csoki
(mérce egy joghurtos pohár)
A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, sütőpor, mák). A tojást a 
porcukorral és olajjal habosra kikeverjük, felváltva hozzáadjuk a száraz
 anyagokat és a tejet, majd lazán belekeverjük az előzőleg 
kekszmorzsával összerázott, lecsepegtetett meggybefőttet és sütőpapírral
 kibélelt hosszúkás tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 
kb. 25-30 percig sütjük. Közben elkészítjük a pudingot a 
meggylével a szokásos módon. Kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta 
tetejére széles késsel rásimítjuk. A táblás
 csokiból forgácsokat faragunk a tetejére. Kockára szeletelve 
kínáljuk! 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése