Hozzávalók :
1 pohár liszt
1 p. darált mák
1 p. porcukor
1 p. tej
1 sütőpor
1 egész tojás
2 evőkanál étolaj
1 üveg magozott meggybefőtt
1 evőkanál édes kekszmorzsa vagy darált keksz
2 csomag puncs ízű pudingpor
6 dl. befőtt meggylé (ebbe nem kell cukor)
a tetejére fél tábla reszelt keserű csoki
(mérce egy joghurtos pohár)
A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, sütőpor, mák). A tojást a
porcukorral és olajjal habosra kikeverjük, felváltva hozzáadjuk a száraz
anyagokat és a tejet, majd lazán belekeverjük az előzőleg
kekszmorzsával összerázott, lecsepegtetett meggybefőttet és sütőpapírral
kibélelt hosszúkás tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon
kb. 25-30 percig sütjük. Közben elkészítjük a pudingot a
meggylével a szokásos módon. Kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta
tetejére széles késsel rásimítjuk. A táblás
csokiból forgácsokat faragunk a tetejére. Kockára szeletelve
kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése