2012/07/14

Kráter süti

Ezt a receptet még évekkel ezelőtt egy kedves "Donnás" ismerősömtől kaptam.

Hozzávalók:

a krém:
2 csomag puncsos/vaníliás puding
9 dl tej
8 evőkanál cukor

a tészta:
5 tojás
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 dl tej
1 dl étolaj
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 evőkanál kakaó


a tetejére 1 nagy pohár tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
A  pudingokat megfőzzük és kihűtjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel, majd lassan hozzáadjuk az olajat, a sütőporos lisztet, a kakaót és végül a tojások felvert kemény habját.
Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük, majd kanállal rászaggatjuk (rácsformán rárakjuk) a kissé kihűlt  pudingot és megsütjük.
A tejfölt elkeverjük a por és a vaníliás cukorral, majd a kisült, de még forró sütire kenjük és így hagyjuk kihűlni.
Lehet csinálni fehér (kakaó nélküli) tésztával és csokipudinggal is, a puncsos pudingba főzhetünk pl. egy adag magozott meggyet - ahogy variáljuk, mindig másként néz ki a sütink.
(én most  kakaó nélküli tésztával készítettem, a tetejére nem tettem mázat, viszont a pudingba belefőztem egy maréknyi mazsolát - nagyon finom lett !)




Szoktam készíteni ennek a sütinek az egyszerűbb változatát is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése