2012/07/15

Füstöltsajtos krumplis pogácsa

Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
fél kocka (2,5 dkg) élesztő
fél dl langyos tej
1 kávéskanál cukor
fél kocka (12,5 dkg) Ráma vagy Liga margarin
3 evőkanál főtt, áttört krumpli
1 tojás
1 kis pohár (1,5 dl) tejföl
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 csapott evőkanál só

a tetejére:
1 tojás
5 dkg reszelt füstölt sajt

Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatom. A liszthez adom a sót, a sajtot, a krumplit, elmorzsolom benne a vajat. Mélyedést csinálok a közepére, ebbe rakom a tejfölt, a tojást és a felfuttatott élesztőt. Az egészet jól összedolgozom. Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapjak, de ha nagyon ragad, szórok még hozzá lisztet. Amikor összeállt, kb. fél órát letakarva pihentetem, majd lisztezett deszkára borítom, kb másfél cm vastagságra kinyújtom. Megkenem a felvert tojással, megszórom egy kis reszelt sajttal. Késsel kisebb kockákra vágom, tepsibe rakom és még kb. fél órát pihentetete, majd 200 fokra előmelegített sütőben szép  aranysárgára sütöm. Nem szabad túl sütni, mert a füstölt sajt megkeseredik rajta!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése