Az orly bundázáshoz sörtésztát keverünk: ez lisztből, tojásból és sörből áll. A hússzeleteket először lisztbe, majd a sörtésztába mártjuk és forró, bő olajban kisütjük.
1 kg csirkecombot megtisztítunk, egy nagyobb cukkinit megmosunk és héjastól ujjnyi karikákra vágunk.
A húst és a cukkinit is besózzuk, kicsit állni hagyjuk.
Kb 20 dkg lisztet összekeverünk 1-1 kávéskanál sóval és ízlés szerinti fűszerrel (pl sültcsirke, grillzöldség stb.)
3 tojássárgáját, 3 dl sört, 1 kávéskanál sót, 2 evőkanál olajat és 25 dkg lisztet csomómentesre keverünk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket is. Simára keverjük. Kb negyed órát állni hagyjuk.
A hús illetve zöldség szeleteket megforgatjuk a fűszeres lisztben, majd belemártjuk a sörtésztába és forró olajba téve, úgy mint a rántott húst szokás, kisütjük.
Az orly módra bundázott húsokhoz, zöldségekhez kitűnő a juhtúrós-kapros-fokhagymás mártogatós
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése