Hozzávalók a tésztához:
25 dkg Ráma margarin
45 dkg liszt
15 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál tejföl
egy csipetnyi só
A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A tojássárgát kikeverjük a sóval, a cukrokkal és a tejföllel, majd összegyúrjuk a margarinos liszttel. Ketté vesszük, az egyiket kinyújtjuk és margarinnal kikent, lisztezett tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme legyen, ami felfogja a következő tölteléket:
1 kg magozott meggy levét kinyomkodjuk
10 evőkanál cukrot összekeverünk 2 csomag rumpuncs ízű pudingporral és a meggylével, amit vízzel bő fél literre kipótoltunk. Kevergetve felfőzzük. Ha forrt, elzárjuk a gázt és belekeverjük a pudingba a meggyet és 2-3 evőkanál darált diót.
A tepsiben levő tésztát meghintjük pár evőkanál darált dióval. Rákenjük a kicsit meghűlt diós-pudingos meggytölteléket.
A másik tésztát is kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra szeljük és a meggytölteléket berácsozzuk. A kimaradt tojásfehérjét felverjük és a rácsokat lekenjük vele.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb 35 perc alatt (ez sütő függő) megsütjük a sütit. Ha szép világos aranyszínű a teteje, kész. Kihűlés után kockára vágva (porcukorral megszórva) kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése