Cinti: Ezt csináltam csak kicsit több joghurttal, egyel több tojással és picit több liszttel meg sütőporral. Én először a tésztát tettem bele a tepsibe utána raktam rá a gyümit... ezért maradt meg a tetején.
Hozzávalók
1kb. 25 x 18 cm-es tepsihez
3 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
120 g cukor
5 ek olaj
300 g görög joghurt
400 g liszt
10 g sütőpor
1 nagy csipet só
1 db citrom héja
A gyümölcshöz
500 g friss eper
1 ek liszt
A tojásokat kihabosítjuk a kétféle cukorral, közben hozzácsorgatjuk az olajat, majd belekeverjük a joghurtot is. A lisztet, a sütőport, a sót és a citromhéjat összekeverjük, és beleforgatjuk a tojásos keverékbe. Ha nagyobb az eper, 4-be, ha kisebb, akkor félbevágjuk, és összekeverjük a liszttel. Ezt is hozzáadjuk a tésztához, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt megsütjük. A sütit hagyjuk lehűlni, mielőtt felvágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése