Oldalak

2024/05/03

Áfonyás-erdeigyümölcsös kevert süti

Cinti: Ezt csináltam csak kicsit több joghurttal, egyel több tojással és picit több liszttel meg sütőporral. Én először a tésztát tettem bele a tepsibe utána raktam rá a gyümit... ezért maradt meg a tetején.

Eredeti recept

Hozzávalók

1kb. 25 x 18 cm-es tepsihez

3 db tojás

2 csomag vaníliás cukor

120 g cukor

5 ek olaj

300 g görög joghurt

400 g liszt

10 g sütőpor

1 nagy csipet só

1 db citrom héja

A gyümölcshöz

500 g friss eper

1 ek liszt

A tojásokat kihabosítjuk a kétféle cukorral, közben hozzácsorgatjuk az olajat, majd belekeverjük a joghurtot is. A lisztet, a sütőport, a sót és a citromhéjat összekeverjük, és beleforgatjuk a tojásos keverékbe. Ha nagyobb az eper, 4-be, ha kisebb, akkor félbevágjuk, és összekeverjük a liszttel. Ezt is hozzáadjuk a tésztához, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt megsütjük. A sütit hagyjuk lehűlni, mielőtt felvágjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése